Personuppgiftspolicy · 💕 Preggers - Följ din graviditet vecka för vecka tillsammans med din partner

Gravidappen - Preggers

Följ din graviditet vecka för vecka i Preggers!

Den kompletta gravidappen för ditt livs resa!

Personuppgiftspolicy

1. AllmÀnt

Stroller AB, organisationsnummer 559106-0909 med adress BOX 1047, 172 21 Sundbyberg, Stockholm, Sverige (”Stroller”, “vi” eller “oss”), tillhandahĂ„ller en mobilapplikation som möjliggör att följa sin graviditet vecka för vecka (”Applikationen”).

Din integritet Ă€r viktig för oss. Enligt personuppgiftslagen (1998:204), som implementerar EU-direktiv 95/46/EC, och General Data Protection Regulation (Regulation 2016/679) Ă€r vi ansvariga för behandlingen av Personuppgifter i de fall vi bestĂ€mmer Ă€ndamĂ„len och medlen för behandlingen, som personuppgiftsansvariga. Med ”Personuppgifter” avses information som direkt eller indirekt kan identifiera en levande fysisk person.

Detta dokument innehĂ„ller en redogörelse av vĂ„r policy avseende vĂ„r insamling och behandling av dina Personuppgifter (”Personuppgiftspolicy”).

2. Personuppgifter som behandlas

Följande Personuppgifter kommer behandlas nÀr du registrerar dig och anvÀnder Applikationen:

  • namn och efternamn;
  • e-postadress;
  • kön;
  • information om din graviditet (exempelvis berĂ€knat datum för förlossning);
  • information om din anvĂ€ndning av Applikationen;
  • teknisk data, inkluderat din IP-adress, enhetsidentifierare, information om nĂ€tverks- och datorprestanda, typ av webblĂ€sare, sprĂ„k och information om identifiering och operativsystem;
  • land
  • stad

Utöver ovan Personuppgifter kommer Àven nedan angivna Personuppgifter att behandlas beroende pÄ dina preferenser, instÀllningar och aktiviteter nÀr du anvÀnder Applikationen:

  • foton/bilder;
  • Facebook anvĂ€ndar-ID;
  • information om din graviditet (exempelvis ditt barns kön och namn/smeknamn);
  • information om ditt/dina barn (födelsedag, födelsetid, födelsevikt, födelselĂ€ngd, kön, namn, bilder);
  • din koppling till en annan Preggers-anvĂ€ndare (partner, vĂ€n eller familj);

Var god notera att vi inte kan tillhandahÄlla Applikationen om du inte tillhandahÄller Personuppgifterna ovan.

3. ÄndamĂ„l med behandlingen

Vi behandlar dina Personuppgifter i huvudsak för följande ÀndamÄl:

  1. för att administrera ditt konto, tillgÀngliggöra och tillhandahÄlla Applikationen och integrera Applikationen med tredje parts tjÀnster, och för att tillgÀngliggöra, göra personligt och förbÀttra din upplevelse med Applikationen, och i övrigt tillgÀngliggöra Applikationen i enlighet med anvÀndarvillkoren;
  2. för att skicka notiser och meddelanden till dig via e-post eller pÄ annat sÀtt, inklusive marknadsföring och information frÄn oss och vÄra nÀrstÄendes produkter och tjÀnster;
  3. för att informera dig om uppdateringar av Applikationen, Personuppgiftspolicyn eller Avtalet;
  4. för att förbÀttra och utveckla Applikationen eller nya tjÀnster och produkter, samt för att analysera ditt anvÀndande av Applikationen;
  5. för att sÀkerstÀlla de tekniska funktionerna hos Applikationen och för att förhindra anvÀndning av Applikationen i strid med Avtalet;
  6. för att uppfylla Avtalet, inklusive att skydda vÄra rÀttigheter, egendom och sÀkerhet och om nödvÀndigt ocksÄ tredje parts rÀttigheter, egendom och sÀkerhet;

4. RĂ€ttslig grund

Vi behandlar Personuppgifter baserat pÄ följande rÀttslig(a) grund(er):

  • Samtycke. Genom att samtycka till att ta del av erbjudanden och marknadsföringsmaterial, samt att tillhandahĂ„lla oss med information om din hĂ€lsa sĂ„ samtycker du:
    • Till behandlingen av Personuppgifter enligt denna Personuppgiftspolicy,
    • Uttryckligen till behandlingen av sĂ€rskilda kategorier av Personuppgifter, mer specifikt uppgifter om din hĂ€lsa, i enlighet med denna Personuppgiftspolicy.

Du har rĂ€tt att protestera mot behandlingen av dina Personuppgifter för direkt marknadsföring och du fĂ„r nĂ€r som helst Ă„terkalla ditt tidigare givna samtycke. Återkallandet av ditt samtycke pĂ„verkar inte lagligheten av behandlingen baserat pĂ„ samtycket, innan det Ă„terkallades, och vi kan komma att fortsĂ€tta att behandla dina Personuppgifter baserat pĂ„ andra rĂ€ttsliga grunder. För att utöva din rĂ€tt att Ă„terkalla ditt samtycke, var god kontakta oss via informationen angiven nedan i avsnitt 11 av denna personuppgiftspolicy.

  • Fullgörande av avtal.
    • Vi behandlar dina Personuppgifter för att uppfylla vĂ„ra förpliktelser gentemot dig enligt AnvĂ€ndarvillkoren. Behandlingen Ă€r nödvĂ€ndig för att fullgöra ett Avtal i vilket den registrerade Ă€r part eller för att vidta Ă„tgĂ€rder pĂ„ begĂ€ran av den registrerade innan ett sĂ„dant avtal ingĂ„s.

5. Överföring av personuppgifter

Vi kommer att dela och föra över dina Personuppgifter till tredje part (exempelvis leverantörer av betalningstjÀnster, leverantörer av IT-tjÀnster, samt samarbetspartners) för att tillhandahÄlla Applikationen till dig i enlighet med AnvÀndarvillkoren.

Vi kommer Àven att dela och föra över din e-post som en krypterad strÀng till Facebook. Detta görs i syfte av att generera sÄ kallade marketing audiences (marknadsförings-kundgrupper) för att erbjuda dig ett mer relevant kunderbjudande pÄ Facebooks annonsplattform.

Vissa av mottagarna som ska ta del av Personuppgifterna Àr baserade utanför EU/EES i lÀnder som inte bedöms ha en adekvat skyddsnivÄ för Personuppgifter. Vi har vidtagit lÀmpliga skyddsÄtgÀrder för personuppgiftsöverföringarna i enlighet med nedan, du kan kontakta oss om du vill fÄ mer information angÄende dessa.

Mottagare Land SÀkerhetsÄtgÀrd
MailChimp USA EU-U.S. Privacy shield-överenskommelsen
Firebase USA EU-U.S. Privacy shield-överenskommelsen
Sentry USA EU-U.S. Privacy shield-överenskommelsen
Facebook USA EU-U.S. Privacy shield-överenskommelsen
Amplitude USA EU-U.S. Privacy shield-överenskommelsen

NÀr du anvÀnder Applikationen kan du bli hÀnvisad till andra webbsidor och/eller applikationer, eller anvÀnda innehÄll frÄn externa kÀllor (t.ex Podcasts) som samlar in personuppgifter som Àr utanför vÄr kontroll. För sÄdan insamling av personuppgifter av andra tredje parter pÄ andra webbsidor och/eller applikationer kommer annan personuppgiftspolicy att vara gÀllande.

6. Svar pÄ en rÀttslig begÀran och för att motverka skada

Vi kan fÄ tillgÄng till, behÄlla och dela dina Personuppgifter som svar pÄ en rÀttslig begÀran (sÄsom en husrannsakan, domstolsbeslut, förelÀggande eller liknande), eller nÀr det Àr nödvÀndigt för att upptÀcka, förebygga och bemöta bedrÀgeri och annan illegal aktivitet, för att skydda oss sjÀlva, dig och andra anvÀndare, inklusive som en del av undersökningen.

7. Lagring

Vi lagrar dina Personuppgifter sÄ lÀnge som du nyttjar Applikationen i syfte att kunna tillhandahÄlla dig Applikationen. Vi kommer inte att lagra dina Personuppgifter om du ej lÀngre vill nyttja Applikationen sÄvida vi inte har en rÀttslig förpliktelse att lagra dina Personuppgifter.

8. Barn

TjĂ€nsten riktar sig inte till barn under 13 Ă„r. Vi samlar inte medvetet Personuppgifter om personer under 13 Ă„r (”Barnet”). Om du Ă€r förmyndare till ett Barn och du blir medveten om att Barnet har gett sina Personuppgifter till Stroller utan ditt samtycke, var god kontakta legal@strollerapp.com för att utöva din rĂ€tt till tillgĂ„ng, rĂ€ttelse, radering, begrĂ€nsning av behandlingen och att göra invĂ€ndningar.

9. Dina rÀttigheter

Du har rÀtt att begÀra bekrÀftelse frÄn oss pÄ om vi behandlar dina Personuppgifter. Om vi behandlar dina Personuppgifter har du rÀtt att begÀra tillgÄng till dina Personuppgifter och du kan begÀra mer information om behandlingen.

Du har rÀtt att begÀra en kopia av de Personuppgifter som vi behandlar som rör dig utan kostnad. För ytterligare kopior som du begÀr, kan vi ta ut en skÀlig avgift för administrativa kostnader.

Du kan begÀra rÀttelse av felaktiga Personuppgifter som rör dig och du har rÀtt att fÄ ofullstÀndiga Personuppgifter kompletterade. Du kan begÀra, om tillÀmpligt, att fÄ dina Personuppgifter som vi behandlar raderade. Du har rÀtt att begÀra begrÀnsning av behandlingen av dina Personuppgifter, om tillÀmpligt.

I vissa fall har du rÀtt till dataportabilitet, vilket innebÀr att du har rÀtt att fÄ ut de Personuppgifter som rör dig och som du har tillhandhÄllit oss i ett strukturerat, allmÀnt anvÀnt och maskinlÀsbart format. Du har rÀtten att överföra dessa uppgifter till annan personuppgiftsansvarig, utan att vi hindrar detta.

10. Kontaktinformation

För att utöva rÀttigheterna ovan eller om du har frÄgor om vÄr behandling eller överföringsmetoder enligt EU-rÀtten, vÀnligen kontakta vÄrt dataskyddsombud Patric Palmefjord pÄ följande adress: legal@preggersapp.com. För att sÀkerstÀlla att du fÄr ett snabbt svar, var god ange ditt fullstÀndiga namn och, om tillÀmpligt, din adress, ditt anvÀndarnamn och din mejladress som anvÀndes vid registrering. Notera att du ska underteckna begÀran att mottaga information om behandlingen av dina Personuppgifter.

Om du har klagomÄl avseende vÄr behandling av dina Personuppgifter, kan du lÀmna klagomÄl till tillÀmplig tillsynsmyndighet. Du kan finna mer information om de lokala tillsynsmyndigheterna pÄ följande lÀnk: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

11. Meddelande om Àndring av personuppgiftspolicyn

Om vi gör Àndringar i denna Personuppgiftspolicy kommer vi att meddela dig om det genom en pop-up i Applikationen. Om ditt samtycke erfordras pÄ grund av Àndringarna, kommer vi ge dig ytterligare meddelande om detta efter vad som Àr lÀmpligt beaktat omstÀndigheterna, och be om ditt samtycke i enlighet med tillÀmplig dataskyddsreglering.